Σε απόσταση 14 χλμ. από τα Καλάβρυτα βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Σκαρφαλωμένο στη βόρεια πλευρά του Χελμού, και σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 1670 έως 2328 μέτρα. Διαθέτει 8 αναβατήρες, 2 εναέριους (1 τριθέσιο και 1 διθέσιο), 3 συρόμενους (ο ένας διπλός), 2 παιδικούς και έναν αναψυχής. Ο μεγαλύτερος έχει μήκος 1415 μέτρα και υψομετρική διαφορά 472 μέτρα. Η συνολική δυνατότητα μεταφοράς είναι 5.000 άτομα την ώρα.
Εδώ θα βρείτε 11 πίστες, εκ των οποίων οι δύο κατηγορίας baby, για εκμάθηση. Οι πίστες καλύπτουν όλους τους βαθμούς δυσκολίας και όλα τα επίπεδα ικανότητας. Οι καταβάσεις ξεκινούν από 165 μέτρα μήκος έως και 3210 μέτρα. Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων υπάρχουν πιστοποιημένες από την Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας πίστες για την διοργάνωση αγώνων σκι.
Ακόμη διαθέτει πίστες cross country ski, μονοπάτια ορειβατικού σκι και μονοπάτια πορείας και ορειβασίας. Υπάρχουν κτήρια υποδοχής χιονοδρόμων και επισκεπτών για ξεκούραση, καφέ ή φαγητό.
Οι χώροι στάθμευσης είναι άνετοι και διαθέτει σταθμό πρώτων βοηθειών, καταστήματα ενοικιάσεως εξοπλισμού και σχολές σκι. Οι επισκέπτες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ξεπερνούν τους 100.000.